Nieuws

De recentste nieuwsbrieven


dinsdag 04 December 2012 10:22
Beste vrienden,

Op 16 december loopt de tentoonstelling Rood af. Wij nodigen u nog graag uit deze tentoonstelling te (her)ontdekken tijdens de komende twee weken, net zoals de meer dan 2.000 bezoekers die we mochten ontvangen sinds de maand september.
Wij nodigen alvast onze leden uit te noteren dat de avant-première van de tentoonstelling Sex, Money and Power zal doorgaan op woensdag 16 januari. Vanaf 17 januari gaan onze deuren open voor het publiek dat hierbij van harte welkom is.

Sex, Money and Power zal thema’s aansnijden die onmiskenbaar aanwezig zijn in de kunst. De kunstwerken die ons werden geleend door de kunstverzamelaars en kunstenaar genodigde, Kendell Geers, benadrukken de universaliteit en tijdloosheid van dit thema. De collectie Afrikaanse primitieve kunst beklemtoont dit zelfs.

Wij hebben besloten de toegang van jongeren beneden de 18 jaar tot deze tentoonstelling te verbieden. Wij hebben namelijk de keuze gemaakt ‘carte blanche’ te geven aan de kunstverzamelaars bij hun keuze van de kunstwerken en wensen dan ook kinderen te behoeden voor bepaalde gevoelige beelden.

Wij verheugen ons op het partnership tussen Maison Particulière en de Brussels Antique & Fine Arts Fair - BRAFA, dat in januari vorm neemt en wensen de organisatoren van deze beurs hierbij te danken. Zoals u weet, is Hedendaagse kunst is niet de enige genodigde van dit Huis, wij wensen zo vaak mogelijk bruggen te bouwen tussen verschillende kunststromingen en tijdperken. Bij deze gelegenheid schenken de organisatoren van de BRAFA 100 toegangskaarten tot deze prestigieuze kunstbeurs aan de leden van Maison Particulière.

Wist u trouwens dat u Maison Particulière sinds kort ook kan volgen via Twitter ? Wij hopen u aldus nog beter op de hoogte te houden van onze activiteiten.

Deze eindejaarsmomenten bieden een unieke gelegenheid om onze kunstverzamelaars, kunstenaars, mecenassen, weldoeners en leden van Maison Particulière van harte te danken. Wij herhalen het graag nogmaals; zonder uw steun zouden de projecten die wij in Maison Particulière opzetten, niet tot stand kunnen komen. Ook dit jaar mochten wij rekenen hun uw vrijgevige en ongecompliceerde steun voor de verwezenlijking van Lichtheid ?, Struggle(s) en Rood.

Tot besluit wensen wij jullie allen zeer fijne eindejaarsfeesten… mogen deze feesten zoet, rustgevend en goedhartig zijn.

Met vriendelijke groeten,

Myriam en Amaury de Solages